Velkommen til Broskolen

Kære forældre

Jeg håber, at I har nydt sommeren sammen med jeres børn, og fået slappet lidt af inden hverdagen starter igen.

Vi har haft en fin første skoledag for alle. Ganske særligt var det for 41 nye skønne 0. kl. elever, der blev modtaget af vores søde 1. kl. elever med sang, musik og flag.

Vi står foran endnu et spændende skoleår på Broskolen med nye tiltag, som jeg kort vil orientere jer om:

Læseindsatsen

I dette skoleår vil vi sætte massivt ind på at skabe meget mere læselyst hos vores elever.

Vi har igen i år sagt farvel til nogle dejlige unge mennesker, som afsluttede 9. klasse prøverne i juni 2019 med fine resultater. Men resultaterne viste også, at vores elever, ligesom mange elever i hele Danmark, er udfordret på læsning mht. læsehastighed og læseforståelse.

Den udfordring skal vi løse, for der er en tydelig sammenhæng mellem læselyst, -interesse, -færdigheder og prøveresultater for den enkelte elev – og for den videre uddannelse efter Broskolen er læsekompetencer naturligvis om muligt endnu vigtigere.

Derfor skal vi også have hjælp fra jer forældre til at sætte endnu mere fokus på læsningen, fordi læsningen også skal ske efter skoletid. Det håber jeg, at I bakker op om, og udover at inddrage jer via de kommende forældremøder, så skal vi nok også hjælpe jer med konkrete forslag og redskaber til at fremme elevernes læselyst i det daglige.

Læseindsatsen på Broskolen bliver således et fælles fokus for os alle og for hele skolen i det nye skoleår, og vi introducerer bl.a. et nyt tiltag i form af spændende oplæsning i spisepausen, som i øvrigt udvides til en halv time. Jeg håber, at vi ved fokus på læsning og ved fælles hjælp kan se progression på læsefærdighederne i løbet af skoleåret.

Jubilæum

I år kan Broskolen fejre 50 års jubilæum, og det fejrer vi lørdag den 17. august kl. 09.00 – 14.00, og vi har allerede nu mange tilmeldinger fra jer forældre. På dagen vil der være fokus på trivsel og social aktivitet, og skolebestyrelsen har bl.a. inviteret skolens medarbejdere til en trivselsdag i elevernes tegn, og I forældre vil få en aktiv rolle på dagen.

Vi glæder os meget til dagen og til at se jer, og vi håber naturligvis på godt vejr, da arrangementet foregår ude i den store skolegård.

Aula erstatter Intra

Aula er vores nye IT-platform, der erstatter Intra til bl.a. kommunikation mellem Broskolen og jer forældre. Aula er tidligst klar til november 2019, og I vil naturligvis få mere at vide om systemet,

men allerede på jubilæumsdagen kan I kigge forbi kontoret og få hjælp til at oprette et Uni-login. Hvis I ønsker hjælp til oprettelse af Uni-login, skal I huske jeres NemID.

Affaldssortering

Fra efteråret 2019 vil eleverne få en ny opgave i alle klasserne, nemlig at sortere affald og bringe det til servicemedarbejderne. Det er alle skolerne i Slagelse Kommune, der har fået til opgave at sortere affald. Meningen er naturligvis, at eleverne skal inddrages i arbejdet, så de både forstår, hvorfor og hvordan vores affald håndteres, og hvordan de i hverdagen kan være med til at passe på vores klode. Så hvis I ikke allerede sorterer affald i den hjemlige husholdning, skal I nok være forberedte på, at eleverne vil gøre jer opmærksomme på det ;o)

Røgfri skole

Et enigt byråd i Slagelse Kommune har vedtaget, at skolerne i Slagelse Kommune skal være helt røgfrie fra 1. august 2019. Broskolen er allerede røgfri, men reglerne skærpes, således at både skolen og området udenom skolen er røgfrit. Yderligere information om dette tilgår jer via Intra fra kontoret.

For Broskolen er det hele tiden målet at gøre hvert barn så dygtig, som det kan. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke jer for jeres opbakning. Jeres opbakning som forældre er helt uvurderlig. Vi glæder os meget til samarbejdet i det kommende skoleår 2019/20.

De bedste hilsner og vel mødt til det nye skoleår.

Charlotte